Nyhed

Underskrifter for folkeafstemning om EU-medlemskabet afleveret

Folkebevægelsen har i alt indsamlet over 14.000 underskrifter for en folkeafstemning om EU-medlemskabetm, og de er nu blevet afleveret til Folketingets Europaudvalg.

Nyhed

Nobelprisvinder til EU: Tag ansvar for bekæmpelsen af skattely efter Trump-sejr

Nobelprisvinder og økonomiekspert Joseph Stiglitz mener, at EU bør tage ansvaret for bekæmpelsen af skattely. Man skal nemlig ikke forvente at få hjælp fra Donald Trump, der holder sine egne skatteoplysninger tæt ind til kroppen.

Nyhed

EU’s nedskæringer rammer især kvinderne i det offentlige

Nedskæringerne i den offentlige sektor skyldes især, at den danske regering i 2012 tilsluttede sig EU’s finanspagt med følgende krav om stramme budgetlove og massive nedskæringer. FOA SOSU-formand Mari-Ann Petersen vil have et velfærdsløft, men fremhæver, at det kræver ”sammenhold, aktiviteter og politisk pres”.

Nyhed

Sikkerhedstjek af alle før indrejse i Schengen

Et sikkerhedssystem til 1,5 mia. kr. bliver sandsynligvis snart til virkelighed, hvis EU-Kommissionen får forslaget vedtaget med støtte fra EU-Parlamentet og EU’s medlemslande. Dermed skal alle indrejsende i Schengen sikkerhedstjekkes.

Nyhed

Socialdemokratisk ordfører i EU-Parlamentet anbefaler nej til CETA

EU-Parlamentets Udvalg for Beskæftigelse og Sociale Anliggender (EMPL) anbefaler i et udkast, at EU-Parlamentet afviser CETA-handelsaftalen mellem EU og Canada. Rina Ronja Kari kalder det et ”stort skridt i den rigtige retning” for at afvise CETA.

Nyhed

Trumps sejr kan fremskynde EU’s planer for et fælles militær

I lyset af Trumps sejr og Brexit bør EU oprette sit eget militær, lyder det fra den tyske forsvarsminister. Et fælles militær skal ikke kun sikre EU mod krig men også stoppe flygtningestrømmen. Dette skaber bekymring hos Folkebevægelsen mod EU.

Nyhed

EU: Blandede reaktioner på chokerende Trump sejr

Donald Trumps chokerende valgsejr har medført reaktioner i hele Den Europæiske Union, som spænder fra begejstring til dyb skepsis. Valget af Trump skaber blandt andet tvivl om USA’s relationer til Europa, NATO’s fremtid og handelsaftaler, herunder TTIP.

Nyhed

Konference: EU er fortid - vi skaber fremtiden

Danmark skal ud af EU, men hvad skal der ske bagefter? Dette var udgangspunktet, da Folkebevægelsen mod EU for nylig afholdt en stor konference i København om alternativer til EU. Læs mere og se videoer og hør podcast fra konferencen.

Nyhed

Hvad skete der egentlig med CETA?

De sidste par uger har et CETA-drama udspillet sig mellem EU og den belgiske delstat Vallonien. Efter mange forhandlinger blev der indgået et kompromis, og CETA-aftalen er nu foreløbig underskrevet. Her er et overblik over, hvor CETA-aftalen befinder sig lige nu.

Nyhed

Praktik for MEP Rina Ronja Kari i EU-parlamentet i Bruxelles

Folkebevægelsen mod EU søger praktikanter fra videregående uddannelser til MEP Rina Ronja Karis parlamentariske kontor i EU-parlamentet i Bruxelles, foråret 2017
Som praktikant skal du være med til at løse parlamentariske opgaver. Det drejer sig om politikudvikling og behandling af lovforslag i Rinas udvalg.
Du skal desuden være med til at skabe synlighed omkring Rina og hendes mærkesager. Det betyder, at du skal være med til at forberede historier til pressen; skrive debatindlæg til aviserne; (...)

Nyhed

Danmarks største demonstration mod TTIP og CETA

Folkebevægelsen mod EU var med til at arrangere, da 5000 demonstranter
protesterede mod EU’s handelsaftaler TTIP og CETA med USA og Canada. Demonstrationen bød på kontant kritik af regeringens midlertidige indførsel af CETA uden om Folketinget, og af LO’s CETA & TTIP-begejstrede linje.

Nyhed

Voksende CETA-modstand fra fagbevægelsen

Modstanden vokser i Danmark mod handelsaftalen CETA mellem EU og Canada. Den danske fagbevægelse har nu også meldt sig ind i kampen mod CETA, og både 3F og FOA tager afstand fra handelsaftalen. LO er dog stadig CETA-positive.

Nyhed

Sådan har Folkebevægelsen brugt sine EU-midler

Folkebevægelsen mod EU fremlægger sædvanen tro samtlige sine regnskaber for offentligheden. Det gælder også de såkaldte ”blyantspenge”, som de fleste andre danske partier ikke aflægger regnskab for.

Nyhed

Ny udtalelse sætter fokus på social dumping i luftfartsindustrien

Udvalget for Beskæftigelse og Sociale Anliggender i EU-parlamentet, har i denne uge vedtaget en udtalelse om social dumping indenfor luftfart. Rina Ronja Kari mener, at forslaget er et skridt i den rigtige retning, men at der er lang vej endnu.

Nyhed

Regeringen vil iværksætte CETA-handelsaftale uden Folketingets godkendelse

Regeringen giver i dag en midlertidig godkendelse af CETA. Det sker selvom Folketinget endnu ikke har taget stilling til handelsaftalen CETA mellem EU og Canada. Rina Ronja Kari kalder beslutningen ”dybt bekymrende”.

Nyhed

EU vil give bøder til Spanien og Portugal for underskud

EU-kommissionen vil suspendere penge fra regionalfonde til Portugal og Spanien. I virkeligheden vil indgrebet fungere som en bøde til de to lande, fordi EU mener, at deres statsunderskud er for stort. Indgrebet kan forlænge krisen på Den Iberiske Halvø.

Nyhed

EU indgår Europol-aftale med Kina

Et flertal i EU-parlamentet har netop vedtaget, at EU og Kina kan indgå en aftale om et Europol-samarbejde. Vi er modstandere af aftalen på grund af Kinas problematiske forhold til menneskerettighederne. Der stadig intet nyt om en aftale med Danmark.

Nyhed

Ungarn vil ikke tage imod flygtninge

Ungarn afviser migrationskvoter ved folkeafstemning, men for få mødte op til stemmeurnerne til at gøre afstemningen gyldig. Alligevel vil Ungarns premierminister Viktor Orban presse afgørelsen igennem.

Nyhed

EU-parlamentet starter stor undersøgelse af Panama Papers

EU-Parlamentet sætter nu gang i en undersøgelse, der skal kaste lys over omfanget af den skattesvindel, som blev afsløret med lækagerne af Panama Papers i april. Rina Ronja Kari er kritisk og efterlyser tilbundsgående ændringer i EU’s tilgang til skattely.

Nyhed

Barroso får million-løn i Goldman Sachs og stor EU-pension

Nye afsløringer viser, at EU-kommissionens tidligere formand José Manuel Barroso modtager EU-pension, selvom han får en millionhyre hos Goldman Sachs. Rina Ronja Kari kalder situationen “grotesk” og kræver pensionen tilbagebetalt.

Nyhed

Åbent brev til statsministeren om Europol

Folkebevægelsen mod EU har sendt et åbent brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen for at få afdækket, hvad regeringen helt konkret har foretaget sig for at opnå en aftale om Europol. Læs brevet her.

Nyhed

Stillingsopslag: Vikar - Organisationskonsulent

Vil du være med til at udvikle EU-modstandernes organisation? Brænder du for organisationsarbejde, strategi og politik? Og har du samtidig den administrative og praktiske sans på plads? Så er du måske vores kommende vikar på vores kontor i København.

Nyhed

Folkebevægelsen i stor demonstration mod TTIP og CETA i Bruxelles

Folkebevægelsen mod EU deltog i gårsdagens store demonstration mod TTIP og CETA i Bruxelles, hvor tusindvis af demonstranter protesterede mod handelsaftalerne.

Nyhed

Junckers State of the Union tale: En tynd omgang sniksnak

PRESSEMEDDELELSE: EU-kommissionsformand Jean-Claude Junckers årlige State of the Union var en forbavsende tynd omgang sniksnak. Men Juncker præsenterede også farlige idéer om øget militarisering og en fælles EU-hær med et centralt hovedkvarter.

Nyhed

Politisk afvisning af Europol-aftale fra ny EU-kommissær

EU’s kommende sikkerhedskommissær Julian King har udtalt, at det bliver svært for Danmark at opnå en parallelaftale om Euoropol. Men udtalelsen er rent politisk og har intet juridisk belæg, mener MEP Rina Ronja Kari.

|