Nyhed

Brexit: Officiel udtalelse fra Landsledelsen i Folkebevægelsen mod EU

Landsledelsen i Folkebevægelsen mod EU har vedtaget denne officielle udtalelse om den britiske befolknings beslutning om at forlade EU.

Nyhed

Advokat: CETA vil medføre afgivelse af dansk suverænitet

CETA-aftalen med Canada vil medføre dansk suverænitetsafgivelse, og derfor skal handelsaftalen ifølge Grundloven vedtages med 5/6 flertal i Folketinget eller ved en folkeafstemning.

Nyhed

Christiansborg-konference om TTIP, CETA og TiSA nu på video

Konferencen om handelsaftalerne TTIP, CETA og TiSA på Christiansborg blev et stort tilløbsstykke. Den komplet udsolgte konference er nu tilgængelig på YouTube.

Nyhed

Fagforeninger lover TTIP-indsats på Christianborg-konference

På den store Christiansborg-konference om TTIP, CETA og TiSA gav FOA og flere 3F afdelinger løfte om, at få handelsaftalerne på efterårets faglige kongresser. Miljø- og udviklingsorganisationer opfordrede til at bekæmpe TTIP for at beskytte miljø, demokrati og menneskerettigheder.

Nyhed

3F BJMF: TTIP vil forringe arbejdsrettigheder i Danmark

Handelsaftalen TTIP vil true både arbejdsrettigheder og miljø i Danmark. Derfor opfordrer 3F BJMF-formand Claus Westergreen den danske fagbevægelse til at yde samlet modstand mod TTIP.

Nyhed

Fejring af 20 år i EU-modstandens tjeneste

Poul Gerhard Kristiansen fejrer intet mindre end 20 års jubilæum som landssekretær for Folkebevægelsen. Jubilæet markeres med en reception i Landssekretariatet i København.

Nyhed

Stor opbakning til TTIP-konference på Christiansborg

Seks 3F afdelinger fra hele landet bakker op om TTIP-konferencen på Christiansborg, der sætter fokus på frihandelsaftalens konsekvenser for miljø og arbejdsrettigheder.

Nyhed

Mit EU-alternativ: Jesper fra Charlottenlund

I sommerserien om EU-alternativer tager historiker Jesper Morville de kritiske briller på og punkterer myten om EU som fredsprojekt. Han giver også et bud, hvorfor Island er kommet over krisen bedre end Grækenland. Og så kan de noget med bæredygtige is i Charlottenlund.

Nyhed

Mit EU-alternativ: Johanne fra Nørrebro

I sommer-serien med bud på alternativer til EU er vi nået til Johanne på Nørrebro, som ønsker et styrket nordisk samarbejde og et medlemsskab af frihandelssammenslutningen EFTA. Og så får vi svaret på et af livets store spørgsmål: guf eller flødebolle i isvaflen?

Nyhed

Mit EU-alternativ: Esben fra Svendborg

I sommerferien giver aktive medlemmer i Folkebevægelsen deres bud på alternativer til EU. Vi starter i Svendborg, hvor Esben Roald Madsen fortæller om sit syn på internationalt samarbejde og anti-racisme - og om hvor man finder Sydfyns ondeste is.

Nyhed

TTIP, TiSA og CETA til debat på Christiansborg

Folkebevægelsen mod EU, Afrika Kontakt, 3F København, 3F Aalborg og 3F BJMF inviterer fagforeninger og folkelige bevægelser til debat om handelsaftalernes konsekvenser for Danmark.

Nyhed

Folkebevægelsens åbningstider og pressekontakter i sommerferien

Folkebevægelsen mod EU ferielukker sit landskontor i de to sidste uger af juli. Men vi kan kontaktes af pressen hele sommeren.

Nyhed

Tidligere EU-leder får topstilling i Goldman Sachs

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs meddelte i fredags, at EU-kommissionens tidligere formand José Manuel Barroso tiltræder en topstilling i koncernen. Skamfuld udnævnelse, siger Folkebevægelsens gruppe i EU-parlamentet.

Nyhed

EU-Kommissionen: Udviklingsmidler skal gå til militær i udlandet

EU-Kommissionen foreslår at bruge udviklingsbistand til at finansiere udenlandsk militær for at stoppe flygtninge i at komme til Europa. Forslaget kan omfatte lande, som overtræder menneskerettighederne.

Nyhed

EU-Kommissionens nye tiltag lukker ikke skattehuller

EU-Kommissionen fremlagde i går nye ændringer til direktivet mod pengevask og skattely. Men Rina Ronja Kari og Folkebevægelsens gruppe i EU-Parlamentet kritiserer Kommissionens udspil for at være alt for mangelfuldt og for ikke at lukke skattehullerne.

Nyhed

Ny kampagne: Kræv svar af EU-parlamentarikere om frihandelsaftaler

EU er på nippet til at indgå frihandelsaftalen CETA med Canada, som vil bane vej for TTIP. Konsekvenserne er uoverskuelige, men nu kan du selv afkræve danske EU-parlamentarikere svar om deres holdninger til aftalerne. Læs hvordan her.

Nyhed

Whistleblower får et års fængsel – EU-chef går fri uden retssag

Whistlebloweren Antoine Deltour blev i går idømt et års fængsel for at afsløre multinationale firmaers skattely i Luxembourg, mens landets daværende skatteminister i dag er formand for EU-kommissionen.

Nyhed

EU tvinger Frankrig til at forringe løn- og arbejdsvilkår

Mens tusindvis protesterer mod angreb på arbejdstagernes rettigheder, vil EU-kommissionen gøre Frankrig til test-land for nye nedskæringer og sociale forringelser i hele unionen.

Nyhed

Landsledelsen lykønsker det britiske folk

Storbritannien har med Brexit vist, hvad sandt folkestyre er, udtaler Landsledelsen i Folkebevægelsen mod EU.

Nyhed

Efter Brexit: Nu har danskerne også krav på at stemme om EU!

Folkebevægelsen mod EU ønsker briterne stort tillykke med det historiske valg om at træde ud af EU. Bevægelsen kræver nu en tilsvarende afstemning i Danmark.

Nyhed

Brexit-debat: Følg Folkebevægelsen i medierne

Følg Folkebevægelsen mod EU i medierne efter briternes historiske Brexit-beslutning.

Nyhed

Folkebevægelsen advarer briter mod skræmmekampagne

Vi kender presset fra skræmmekampagner op til EU-afstemninger. Giv ikke efter, lyder rådet til briterne fra EU-kritikere i en række lande i et læserbrev i avisen The Telegraph.

Nyhed

Kapitalmarkedsunion er opskriften på en ny finanskrise

EU-kommissionen vil deregulere finansmarkedet, så finanssektoren kan tjene endnu flere penge, selvom det giver stor risiko for at gentage finanskrisen. Derfor har Folkebevægelsen og GUE/NGL netop afholdt en konference i EU-Parlamentet, hvor repræsentanter fra FN, NGOer, universiteter og erhvervsliv kunne fremlægge analyser og stille spørgsmål til kommissionen.

Nyhed

Live: Følg konference om EU’s nye gavebod til bankerne

Konference i EU-parlamentet i dag sætter fokus på EU’s nye kapitalmarkedsunion og risikoen for en ny finanskrise. Følg med her!

Nyhed

Download ny Brexit-flyer

Her kan du downloade Folkebevægelsens Nye kampagne-flyer "Vi vil også stemme!"

|