Folkebevægelsen mod EU blev stiftet som Folkebevægelsen mod EF i Odense den 21.-22. april 1972. Den organiserede tværpolitiske EU-modstands historie rækker således 40 år tilbage.

I 2003 udgav Folkebevægelsen mod EU bogen "30 år i folkestyrets tjeneste" om organisationens historie indtil da. Her kan du læse lidt om bogen, læse en lidt kortere version af bogen eller læse hele bogen (i PDF-format). Du kan også købe den for 100 kroner - klik her og bestil den!

Hent / download "30 år i folkestyrets tjeneste" - klik her!

Om Folkebevægelsen mod EU’s historie 1972 - 2001
Forkortet udgave af bogen, men alligevel en indholdsrig og illustreret skildring af Folkebevægelsen igennem årene. Den kan også fås som pjece. · Læs mere


30 år i folkestyrets tjeneste

Forfatterens egen præsentation, en lektørudtalelse og en anmeldelse af bogen om Folkebevægelsen mod EU’s historie 1972 – 2001 samt link til PDF-fil med hele bogen ·Læs mere


Historien i billeder
Se udpluk af billeder fra Folkebevægelsens historie 1972-2002 på Flickr.com. Som dias-show - klik her! På almindelig vis med billedtekst - klik her!

For folkestyre – mod EU-stat
Pjece om Ole Krarups indsats for Folkebevægelsen mod EU - i forbindelse med afslutningen af hans over 12 års arbejde i EU-parlamentet 1. januar 2007. Læs den i pdf-format - klik her! Bestil den - klik her!

Tværpolitisk EU-modstand med effekt
Artikel i Folk i Bevægelse 2 - 2012: Folkebevægelsens brede og aktive indsats gennem 40 år har haft stor betydning for folkeafstemningerne og for danskernes opfattelse af og viden om EU (med kommentarer af eksperter og folk som har været aktive i organisationen siden starten)